Introductie

Hopelijk wordt u na het zien van onze site met de verhalen die erop staan net zo idolaat van Newfoundlanders (Newfy’s) als ik dat ben. Laat ik mezelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Anke Hacquebord en ik woon samen met mijn man Peter Mulder op het wondermooie platteland van Noordwest Drenthe.
Om meer precies te zijn in Een, een dorp vlakbij het drie-provincienpunt Friesland, Groningen en Drenthe, waar wij in onze woonboerderij genieten van het buitenleven en de bijbehorende beestenboel, die hier in en rondom het huis loopt. Zo hebben wij naast Newfy’s ook katten, paarden en konijnen. Onze drie kinderen Erika, Keli en Luz zijn inmiddels uit huis.

Toeslaan van het hondenvirus

Er was eens.... een hond die mijn hart heeft gestolen. Deze hond, genaamd Bendit, kwam op mijn pad in 1993 en ik was op slag verliefd op deze stoere hond. Bendit was een kruising tussen een Berner Sennen en een Newfoundlander. Qua uiterlijk was hij helemaal een Newfoundlander. Een jaar na de intrede van Bendit kwam Pjotter ons prettig gestoorde huishouden opvrolijken. Pjotter was een kruising tussen een Berner Sennen en een Pyrenese Berghond. Bijna 9 jaar heb ik van ze kunnen genieten. Een jaar nadat Bendit overleed, ging zijn beste maatje Pjotter hem achterna. Toen werd het stil... heel stil..... veel te stil!!!
Dus ging ik op zoek naar een geschikte hond die bij mij en mijn gezin moest passen. Aangezien ik een grote voorkeur heb voor een hond die bijna even groot is als ik, werd gezocht naar een ferme hond met een dikke, wollige, nog groter makende vacht. Al snel kwam ik uit bij de Newfoundlander, ook omdat Bendit  het uiterlijk had van een Newfy en dit enorm aansprak.

 

Kennelnaam ''IkBenDit"

Na bovenstaand stukje zou duidelijk kunnen worden hoe ik aan deze kennelnaam kom. Bendit, mijn eerste hond, verdient een absoluut eerbetoon en na enig gepuzzel kwam ik op "IkBenDit" uit. Elke pup die ik hier na 8 weken (met toch wel een kleine brok in de keel) uitzwaai, zorgt er voor dat Bendit via de kennelnaam zijn eeuwige roem behoudt. Niets ten nadele gezegd van de honden die na Bendit kwamen, ondanks dat een eerste hond toch vaak iets heel bijzonders achterlaat. Het is een nagedachtenis aan het ontstaan van mijn liefde voor Newfoundlanders. Hij is de reden geweest waarom ik mij met hart en ziel wil inzetten om iets te kunnen betekenen voor dit fantastische ras.

Huidige situatie

Tegenwoordig lopen hier 2 heerlijke honden rond. Meer informatie van de dames is te vinden op hun eigen pagina. Onze werkwijze op het moment dat wij pups hebben, kunt u lezen op de puppenpagina.

Met vriendelijke groet,

Anke Hacquebord

Maak jouw eigen website met JouwWeb